Nieuw bij Wagenberg 2-wielers:

Nieuw van Mio: Mio Cyclo 605, 400 en 405

Mio Cyclo 400 fietsnavigatie

In de maand juni van 2017 komt Mio uit met de opvolgers van de Mio Cyclo 315 en 505. Deze worden opgevolgd door de Mio Cyclo 400, de 405 en de Mio Cylo 605, dat het nieuwe topmodel van Mio wordt. Een aantal jaren geleden betrad Mio succesvol de markt voor fietsnavigatie. Eerst kwam de Mio 300, die al snel werd opgevolgd door de 315 en de 505 serie. Met een beter scherm en een compactere behuizing.

Het nieuwe topmodel de Mio Cyclo 605 is er voor de prestatie gerichte en sportieve fietser die ook zijn trainingen wilt bijhouden en analyseren. Zo kun je er niet alleen mee navigeren, maar ook je hartslag en cadans mee registreren. Verder is de 605 ook te koppelen met het elektronische schakelsysteem Di2 en kun je er Strava Live mee rijden.

Naar de keuzehulp, welke Mio Cyclo moet ik kiezen?

Overzicht van de nieuw te verschijnen Mio Cyclo systemen:

Omdat de concurrentie niet stil zit en steeds met nieuwe modellen komen (denk aan de Garmin Edge 820 en de 1000), ontwikkeld Mio haar toestellen ook verder. Zo werd er een nieuw instapmodel gelanceerd voor de recreatieve fietser. De Mio Cyclo 200 die de strijd aan gaat met de Teasi One 3.

Mio Cyclo 605 vs Mio Ccylo 505
De nieuwe Mio Cyclo 605 is een stuk groter dan zijn voorganger, de 505

Wat kunnen de nieuwe Mio’s?

De nieuwe Mio Cyclo hebben een groter scherm (4,0″ inch) in een compacte en dunne behuizing. Het scherm is een stuk groter dan dat van zijn voorgangers en net iets minder groot dan bijvoorbeeld een iPhone 6. De bevestiging van het toestel zelf, zal dezelfde zijn als alle andere Mio Cyclo modellen, waarmee de navigatie voor de stuurpen kan worden gemonteerd. Wel ligt de bevestiging wat dieper. Verder zal de ruimte op de harde schijf toenemen, zodat je meer dat kunt opnemen en bewaren. De Mio Cyclo 605 heeft een snellere processor beschikken en beschikt over Wifi. De voordeligere Mio Cyclo 400 en 405 hebben deze functie niet. De Mio Cyclo 405 heeft ANT+ en Bluetooth aan boord, waarmee externe sensoren kunnen worden gekoppeld. De 400 heeft deze functies niet.

De specs op een rij van het Mio topmodel:

  • groter scherm van 4 inch, met anti glare waardoor scherm onder alle omstandigheden goed afleesbaar is
  • platte en dunne behuizing, nieuw ontwerp
  • snellere processor en grotere schijf
  • Europa kaarten van 38 landen geinstalleerd (inclusief Turkije)
  • nieuwe cadans sensor voor de Mio Cyclo 605 die op de wielnaaf wordt gemonteerd, in plaats van op het frame

 

 

Nieuws

Pagina 1 - Pagina 2 - Pagina 3 - Pagina 4 - Pagina 5