Roubaix SL8 Sport Apex (2025)

De categorie endurance-racefietsen is twintig jaar geleden ontstaan vanuit het idee dat maximale ergonomie leidt tot maximale prestaties. De nieuwe Roubaix SL8 met Future Shock 3.0 is lichter, sneller en soepeler dan welke racefiets dan ook, zodat je vol vertrouwen in het zadel zit. Hoe hels je weg ook is: op de Roubaix fiets je altijd hemels.

 4.000,00

Artikelnummer: 94425-6100 Categorieën: , ,

FLEXIBILITEIT: Future Shock 3.0 kan tegen meer dan een stootje en is volledig instelbaar en aanpasbaar. Ervaar het verschil van de 20 mm soepele veerweg tussen de stuurpen en balhoofdbuis, ongeacht je positie op de fiets. Future Shock houdt je handen en stuur stabiel, zodat je veilig, snel en zelfverzekerd kunt fietsen zonder de controle te verliezen.

De verlaagde zadelklem geeft de zadelpen meer ruimte om te verbuigen. Toch is ‘meer verbuigen’ is niet per se beter en daarom houdt de Pavé-zadelpen die verbuiging onder controle voor optimale verticale flexibiliteit. Samen vormen ze de AfterShock-technologie, die in combinatie met de stijve achterkant van het frame zorgt voor een soepele rijervaring met maximale efficiëntie.

De Roubaix SL8 is de soepelste racefiets die ons Ride Science-team ooit heeft getest. Schokken op het stuur en zadel worden maar liefst 53% beter gedempt ten opzichte van vergelijkbare modellen. Dankzij Future Shock 3.0 beweegt de Roubaix snel over iedere hobbel, terwijl je gewicht stabiel blijft en je geen vaart verliest op ruw terrein. De meeste vorken buigen bij schokken namelijk naar achteren, wat leidt tot aanzienlijk snelheidsverlies. Onze fiets vormt het wetenschappelijk bewijs: soepeler fietsen = sneller fietsen.

CAPACITEIT: de Roubaix is een echte pionier op het gebied van endurance-geometrie. Je rijdt als het ware ‘IN’ de fiets in plaats van ‘OP’ de fiets, waardoor de druk op je handen, armen en schouders wordt verlicht. Zo fiets je vol vertrouwen op vlakke wegen, maar kun je ook in volle vaart bergafwaarts gaan. Maak het jezelf gemakkelijk!

Met genoeg ruimte voor banden tot 38c/40 mm levert deze endurance-topper meer tractie dan ooit op ruwe ondergronden en zelfs op lichte gravelpaden. Dankzij de lichtgewicht Specialized-banden bieden de extra tractie en het grotere bandenvolume alleen maar voordelen.

De Roubaix is perfect voor lange dagen op de fiets. Je beschikt over drie bidonhouders, bovenbuisbevestigingen en je kunt zelfs spatborden monteren. Klaar voor eindeloze avonturen.

PRESTATIES: de nieuwe Roubaix SL8 is de meest aerodynamische Roubaix die we ooit hebben gemaakt, met nieuwe geoptimaliseerde vormen uit onze FreeFoil Shape Library en een verlaagde staande achtervork. Door te profiteren van wat we hebben geleerd van de Aethos – het lichtste productieframe ter wereld – en de FACT 10r carbonmix zijn we erin geslaagd een ultralicht frame van slechts 950 gram te maken. De Roubaix is sneller en lichter dan elke andere fiets in zijn klasse.

Kleur

Maat

, , , , , ,

Merk