Epic 8 Comp (2025)

De Epic 8 is een indrukwekkende nieuwe fiets die specifiek is ontworpen voor XC-racers en rijders die maximale snelheid en efficiëntie willen. De fiets combineert een lichtgewicht ontwerp met geavanceerde technologie om de prestaties naar een nieuw niveau te tillen.

 5.500,00

Artikelnummer: N/B Categorieën: , ,

Belangrijkste kenmerken:

  1. Ongenaarde Capaciteit: De 120 mm veerweg maakt deze fiets uiterst capabel op technische terreinen. De progressieve geometrie zorgt voor een balans tussen technische behendigheid en snelle klimprestaties.
  2. Verbeterde Schokabsorptie: Met 12% meer absorptie van schokken en trillingen vergeleken met de vorige generatie, vermindert de Epic 8 vermoeidheid tijdens lange ritten en zorgt voor betere prestaties op ruige ondergronden.
  3. Biomechanische Efficiëntie: De geoptimaliseerde ophangkinematica vermindert pedaalbobbel met 20%, waardoor je energie wordt gespaard en je efficiënter kunt trappen.
  4. Ride Dynamics Tuning: Dankzij de aangepaste dempers, speciaal ontwikkeld door het Specialized Ride Dynamics-team, biedt de Epic 8 een verbeterde rijervaring. De afstemming van de demping en kinematica zorgt voor een vloeiende en responsieve rit.
  5. Meer met minder gewicht: Ondanks de nieuwe toevoegingen, zoals SWAT 4.0 (voor het opbergen van je trailbenodigdheden) en een geïntegreerde stuurstop, is het frame van de S-Works Epic 8 nog lichter geworden, met een gewichtsreductie van 76 gram.
  6. High-performance onderdelen:
    • SRAM Level Bronze Stealth-remmen met 4 zuigers bieden optimale remkracht.
    • SRAM Eagle T-Type AXS-aandrijflijn, voor een soepele en betrouwbare schakeling.
    • RockShox SIDLuxe Select+ schokbreker en SID Select vork, beide op maat afgesteld voor de Epic 8.

Conclusie:

De Epic 8 is een fiets die klaar is voor elk avontuur, van technische XC-races tot lange tochten over ruig terrein. De verbeterde vering, lichtgewicht ontwerp, en geavanceerde componenten maken het een topprestatiegerichte keuze voor rijders die het beste uit hun rit willen halen.