Nieuw

Diverge Comp Carbon (2025)

Of je nu wilt ontsnappen op grindwegen, ver weg van auto’s en mensenmassa’s, of voluit wilt gaan aan de kop van je favoriete gravelrace, geen fiets doet het beter dan de nieuwe Diverge. Het is simpelweg de snelste, meest capabele – en misschien wel de leukste – fiets die we ooit hebben gemaakt. Hij biedt een rit die snel en levendig is onder kracht, maar stabiel en vertrouwenwekkend wanneer het terrein ruw wordt. Van de Future Shock 2.0 en volledig nieuwe gravel-geometrie tot interne opbergruimte en klasseleidende bandenspeling; de nieuwe Diverge vertegenwoordigt alles wat we hebben geleerd in meer dan 40 jaar rijden op de weg, gravel en onverhard terrein. De Diverge schrijft een volledig nieuw hoofdstuk in de gravelbike-categorie, zodat je volledig nieuwe ritten kunt bedenken. Het is het ultieme ontsnappingsvoertuig.

 4.500,00

Artikelnummer: N/B Categorieën: , ,

Met een FACT 9r carbon frame en Future Shock 2.0 zorgt de Diverge Comp ervoor dat je sneller en met meer vertrouwen over meer terrein rijdt dan je ooit voor mogelijk had gehouden. SRAM’s draadloze Apex eTap AXS 12-speed groepset zorgt voor snelle, nauwkeurige schakelingen en de DT Swiss G540 wielen van aluminium houden je efficiënt aan het rollen, terwijl de Unbound-winnende Pathfinder Pro 42mm banden prestaties leveren op zowel glad asfalt, onverharde wegen als gravelpaden. Om de Diverge Comp een perfect uitgebalanceerde rit te geven, hebben we de Roval Terra zadelpen gespecificeerd.

Niets ontsluit het vermogen van een fiets zoals bandenspeling, daarom hebben we de nieuwe Diverge een enorme bandenspeling van 47 mm gegeven met een 700c wiel en 2,1” met een 650b wiel. Dankzij een aandrijfzijde van de chainstay met een solide balk van carbon achter de kettingbladen hebben we extra speling gecreëerd zonder een kwetsbaar verlaagd chainstay-ontwerp te gebruiken of de lengte van de chainstay te vergroten.

Met een FACT 9r carbon frame is de Diverge ongelooflijk capabel en zo licht als een racefiets. Of je nu een lokale onverharde klim KOM wilt pakken, of een gigantische bergtop in de wildernis wilt beklimmen, de lichte en levendige Diverge brengt je er sneller.

Snelheid, controle en vertrouwen – Future Shock 2.0 is de ultieme technologie voor de gravelrijder. Met 20 mm axiale vering en een hydraulische demper vangt de Future Shock 2.0 de klappen op voor de rijder, niet voor de fiets. Dit houdt je zelfverzekerd en in controle, zodat je de kracht kunt blijven leveren en de remmen niet hoeft in te knijpen op ruw onverhard terrein en in dikke, losse gravel, terwijl je handen, armen en nek fris blijven. Omdat de demper van de Future Shock 2.0 verstelbaar is, ben je klaar voor ruige stukken en toch efficiënt op glad asfalt.

We hebben de Diverge voorzien van voldoende bevestigingspunten voor bagagedragers, inclusief montagepunten op de vork en bovenbuis, zodat je alles mee kunt nemen wat je nodig hebt, ongeacht hoe ver je van plan bent te gaan of hoe lang je van huis blijft. Opmerking: alle carbonmodellen hebben een aftermarket zadelpenklem met bagagedragerbevestiging nodig om een achterdrager te installeren.​