S-Works Crux – SRAM RED XPLR (2025)

We hebben de Crux, de lichtste gravelbike ter wereld, nog lichter gemaakt. Deze fiets combineert een grote bandenbreedtemogelijkheid met een prestatiegerichte gravelgeometrie.

 13.000,00

Artikelnummer: 91425-5400-1 Categorieën: , ,

Dankzij een UDH-derailleurhanger en de volledig nieuwe SRAM RED XPLR-groep is de S-Works Crux nog eens 102 gram lichter geworden. Met Roval Terra CLX II-wielen, een Terra-stuur, Alpinist-zadelpen, S-Works Power-zadel met Mirror-technologie en Pathfinder Pro-banden is de nieuwe S-Works Crux met SRAM RED XPLR bovendien zeer hoogwaardig afgemonteerd.

  • Lichtgewicht: S-Works 12r-frame van 725 gram. We hebben de technologieën die de Aethos zo licht maakten, ook gebruikt voor de Crux. Het resultaat? Een gravelbike die geweldig klimt, over het moeilijkste terrein zweeft en minder weegt dan een volle bidon in je bidonhouder.
  • Veelzijdig: ruimte voor 47c/650b x 2.1 inch-banden voor nog meer mogelijkheden. Met dezelfde ruimte voor bredere banden als de Diverge brengt de Crux je overal waar je maar heen wilt, op volle snelheid.
  • Responsief: wendbaar, reactief en comfortabel. Met een prestatiegerichte gravelgeometrie en een sportieve zitpositie die is geïnspireerd op de iconische prestaties van de Crux in het veldrijden.
  • De Crux is nu uitgerust met een UDH (universele derailleurhanger) en de nieuwe SRAM RED XPLR-groep, met een 13-speed cassette met een bereik van 10 tot 46 tanden, vermogensmeter, ergonomische remhendels en remklauwen die tot wel 80% minder kracht vragen.