Diverge Sport Carbon (2025)

Of je doel nu is om te ontsnappen op grindwegen, ver weg van auto’s en drukte, of om vol gas te geven aan de kop van je favoriete gravelrace, geen enkele fiets doet het beter dan de nieuwe Diverge. Het is simpelweg de snelste, meest capabele – en misschien wel de leukste – fiets die we ooit hebben gemaakt. Hij biedt een snelle en levendige rit onder kracht, maar is stabiel en geeft vertrouwen wanneer het terrein ruw wordt. Van de Future Shock 1.5 en de geheel nieuwe gravelgeometrie tot de toonaangevende bandenspeling, de nieuwe Diverge vertegenwoordigt alles wat we in meer dan 40 jaar hebben geleerd van rijden op de weg, gravel en onverharde paden. De Diverge schrijft een geheel nieuw hoofdstuk in de gravelbike-categorie, zodat jij compleet nieuwe ritten kunt bedenken. Het is het ultieme voertuig voor ontsnappingen.

 3.500,00

Artikelnummer: N/B Categorieën: , ,

Gravelrijden mag dan een “nieuwe” sport zijn, maar onze Diverge Sport Carbon is ontwikkeld dankzij meer dan vier decennia aan ervaring. Hij heeft onze Future Shock 1.5 en een FACT 8r carbon frame voor een snelle, zelfverzekerde en comfortabele rit op de weg, in het zand en over dik gravel. Met Unbound-winnende Pathfinder Pro 42mm-banden, dezelfde banden die we op de S-Works Diverge monteren, ben je klaar om zo snel en zo ver te rijden als je wilt.

Met een FACT 8r carbon frame is de Diverge Sport ongelooflijk capabel en licht genoeg voor races. Of je nu een lokale klim KOM op onverharde wegen wilt veroveren of een gigantische top in het achterland wilt bedwingen, de lichte en levendige Diverge brengt je er sneller heen.

Snelheid, controle en vertrouwen – Future Shock 1.5 is de ideale technologie voor de gravelrijder. Met 20 mm axiale vering is de Future Shock 1.5 progressief afgestemd voor gravelrijden. Dit houdt je vol vertrouwen en onder controle, zodat je door kunt gaan en je remmen niet hoeft te gebruiken op ruwe onverharde wegen en in dik los grind, terwijl je handen, armen en nek fris blijven.

We hebben de standaard gravelgeometrie overboord gegooid. De nieuwe Diverge heeft de meest progressieve geometrie die we ooit hebben gemaakt voor een fiets met een gebogen stuur, wat rijders een capabele en stabiele fiets geeft op onverhard terrein, terwijl hij toch responsief en wendbaar aanvoelt op de weg. We hebben de reach van het frame vergroot, een vlakkere balhoofdbuis en een voorvork met langere offset geïntroduceerd. Dit zorgt voor ongelooflijk vertrouwen en een solide gevoel op onverharde wegen, terwijl de kortere stuurpennen de totale cockpitlengte gelijk houden en het stuurgedrag levendig blijft. We hebben de trapashoogte laag gehouden voor extra stabiliteit, maar hoog genoeg om te gebruiken met 650b-wielen als dat jouw voorkeur heeft.

We hebben de Diverge voorzien van voldoende bagagedragers, inclusief bevestigingen op de voorvork en bovenbuis, zodat je alles kunt meenemen wat je nodig hebt, ongeacht hoe ver of hoe lang je van plan bent weg te blijven. Opmerking: voor alle carbonmodellen is een aftermarket zadelpenklem met bagagedragerbevestiging nodig om een achterdrager te monteren. (Onderdeelnummer: S184700001).

Niets vergroot de capaciteiten van een fiets zoals bandenspeling, dus we hebben de nieuwe Diverge maar liefst 47mm bandenspeling gegeven met een 700c-wiel en 2.1” met een 650b-wiel. Dankzij een aandrijfkant-kettingstay met een solide carbonbalk achter de kettingbladen, hebben we ruimte gecreëerd zonder gebruik te maken van een kwetsbaar verlaagde chainstay-ontwerp of de kettingstay-lengte te vergroten.

Kleur

Maat

, , , , , ,

Merk